У Міноборони сказали, від чого залежать терміни появи закону про демобілізацію

У Міноборони сказали, від чого залежать терміни появи закону про демобілізацію

Укрінформ
У Міністерстві оборони називали фактори, від яких залежать терміни появи закону про демобілізацію.

Як передає Укрінформ, про це речник Міноборони Дмитро Лазуткін повідомив в ефірі Радіо Свобода (програма Свобода Live). h

За його словами, Міноборони розробляє законопроєкт про демобілізацію, але його поява залежить від низки факторів.

«Я не можу сказати терміни появи законопроєкту. Це залежить від низки факторів, не лише від роботи над законопроєктом. Це залежить і від ситуації на фронті, і від темпів мобілізації, і від взаємодії тих структур, які впливають на це», – зазначив Лазуткін.

Він нагадав, що коли ухвалювали закон про посилення мобілізації, норма про демобілізацію зникла після звернення головнокомандувача ЗСУ, тому необхідна узгоджена позиція і Генштабу, і Міноборони.

На початку квітня Лазуткін заявив, що є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який буде стосуватися ротації та демобілізації.

Також, за словами Лазуткіна, станом на 17 липня свої дані оновили понад 4 мільйони 600 тисяч військовозобов’язних, серед них – понад 3,5 мільйони через застосунок «Резерв +».

Читайте також: Рада не отримувала від Кабміну законодавчих ініціатив щодо демобілізації - Веніславський

«Ми усвідомлюємо, якби не було застосунку «Резерв +», то ці дані просто через ТЦК (без залучення ЦНАПу) були б оновлені протягом 9-10 місяців, тобто втиснути процес у 60 днів було б неможливо», – підкреслив Лазуткін.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що у застосунок Резерв+ додано позначку «Дані уточнено вчасно», що має спростити перевірку документа уповноваженими органами.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-