Зеленський запросив Індію приєднатися до комюніке Саміту миру

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з новим Послом Республіки Індія Раві Шанкара запросив Індію долучитися до комюніке першого Саміті миру.

Про це інформує пресслужба Офісу президента, передає Укрінформ.

«Привітавши Посла Республіки Індія Раві Шанкара з початком дипломатичної місії в нашій країні, глава держави подякував за долучення Індії до просування Формули миру та участь у першому Саміті миру. Президент висловив сподівання, що Індія приєднається до комюніке Саміту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони окремо обговорили питання торговельно-економічної співпраці та інші перспективні напрями двосторонньої взаємодії.

Читайте також: Місця і дати проміжних зустрічей перед другим Самітом миру вже визначені - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Президент України прийняв вірчі грамоти від нових послів Бельгії, Індії, Нідерландів, Словаччини, Італії та Мексики.

Президент прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Мексики, Італії, Словаччини, Нідерландів, Індії та Бельгії / Фото: ОП

Перший Саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей. За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.