Місця і дати проміжних зустрічей перед другим Самітом миру вже визначені - МЗС

Місця і дати проміжних зустрічей перед другим Самітом миру вже визначені - МЗС

Укрінформ
Місця і дати проміжних зустрічей радників з національної безпеки для підготовки другого Саміту миру вже визначені, підготовка до нього активно ведеться на всіх рівнях.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС Георгій Тихий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попередньо місця та дати цих проміжних зустрічей визначені, але я не буду забігати наперед, а пропоную дочекатися, коли вони будуть оголошені, щоб не зірвати цей дипломатичний процес", - сказав Тихий.

Він додав, що підготовка до другого Саміту миру іде на повний хід, "весь цей процес активно рухається, відбувається постійне спілкування на всіх рівнях - Президента, Офісу Президента, Міністерства закордонних справ".

Читайте також: Італія та Швейцарія співпрацюватимуть для проведення Саміту миру за участі Росії

Як повідомляв Укрінформ, у Швейцарії 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей. За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Раніше глава Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що другий глобальний мирний Саміт миру відбудеться в країні з так званого Глобального Півдня, ймовірно, на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-