Блінкен запевнив у подальшій підтримці України з боку Вашингтона

Державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу привітав український народ із Днем Незалежності та запевнив у подальшій підтримці України з боку Вашингтону.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у його заяві на сайті Держдепартаменту США.

«Від імені Сполучених Штатів Америки вітаю народ України з Днем Незалежності. Америка підтримує вас сьогодні і завжди», – наголосив Блінкен.

Він зауважив, що США віддані забезпеченню довгострокової безпеки та економічної підтримки для подальшої боротьби України з російською агресією та для зусиль із відновлення та проведенні реформ. Держсекретар наголосив на досягненнях України у просуванні демократичних цінностей, боротьбі з корупцією та сприянні економічному зростанню.

Блінкен також заявив, що США готові поглибити своє партнерство з Україною, яке ґрунтується на спільній відданості справедливості та демократичним цінностям.

«Ми продовжуватимемо підтримувати вас, коли ви захищаєтесь від агресії Росії, і разом ми будемо підтримувати принципи Статуту ООН щодо суверенітету і територіальної цілісності та забезпечуватимемо світле майбутнє для всіх українців», – йдеться у заяві.

Читайте також: Байден у розмові із Зеленським повідомив про новий пакет військової допомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США Камала Гарріс з нагоди Дня Незалежності України заявила, що Сполучені Штати й надалі будуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg