Байден у розмові із Зеленським повідомив про новий пакет військової допомоги для України

Байден у розмові із Зеленським повідомив про новий пакет військової допомоги для України

Укрінформ
У телефонній розмові з Володимиром Зеленським президент США Джо Байден оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги, приурочивши цей крок до Дня незалежності.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві Президента США.

«Сьогодні я розмовляв з Президентом (Володимиром) Зеленським, щоб… висловити непохитну підтримку народу України з боку Америки», - зазначив Байден, наголосивши, що Україна була вільною державою до російського вторгнення, залишається вільною зараз, і буде такою в майбутньому.

Українці «залишилися непохитними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії», зауважив він. За словами Байдена, вони захищають цінності, які об'єднують людей в обох країнах і в усьому світі - у тому числі незалежність.

«Саме тому я пишаюся тим, що сьогодні ми оголошуємо про новий пакет військової допомоги Україні», - зазначив президент.

Пакет включає ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури; обладнання для боротьби з безпілотниками й протитанкові ракети; боєприпаси та мобільні ракетні комплекси для передової.

Байден нагадав, що у пʼятницю США також запровадили санкції проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які сприяють незаконній російській війні.

США разом із союзниками й партнерами зробили «низку історичних кроків» за останні кілька місяців щодо підтримки України - від передачі винищувачів F-16, зобов'язання поставити сотні перехоплювачів для ППО протягом наступного року - до збільшення допомоги у сфері безпеки на фронті після ухвалення Закону про національну безпеку, додав Байден.

За словами президента, у липні він зібрав 20 країн, які підписали двосторонні угоди про безпеку з Києвом, щоб сформувати «Український договір», який посилить здатність України оборонятися зараз і в майбутньому.

Читайте також: Білий дім: F-16 для України – більше, ніж просто нова бойова платформа

Разом з країнами G7 Штати вживають «безпрецедентних заходів, аби змусити Росію заплатити за шкоду, яку вона заподіяла», - видали 50 млрд доларів кредитів, забезпечених прибутками від заморожених російських суверенних активів, зауважив Байден.

«Росія не переможе в цьому конфлікті, - підкреслив він. - Переможе незалежний народ України - і Сполучені Штати, наші союзники й партнери продовжуватимуть підтримувати його на кожному кроці».

Як повідомляв Укрінформ, президент США затвердив таємну ядерну стратегію, що передбачає виклики з боку Росії, Китаю та КНДР.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-