Стефанчук і Мецола обговорили потреби України в додаткових системах ППО та більшій кількості F-16

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і президентка Європейського парламенту Роберта Мецола обговорили оборонні потреби України, передусім – у додаткових системах ППО для захисту населених пунктів та в більшій кількості літаків F-16.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Голова ВР привітав Мецолу з переобранням на посаду, подякував за всі рішення Європейського парламенту на підтримку України й активну позицію щодо посилення цієї допомоги.

Він підкреслив, що згода партнерів на використання наданої Україні зброї без жодних умов та обмежень є критично важливою.

«Україна закликає надати дозвіл завдавати ударів по військових цілях у рф», – заявив Стефанчук.

Також сторони порушили питання санкційного тиску на Російську Федерацію. Стефанчук наголосив, що на сьогодні країні-агресору вдається обходити впроваджені проти неї обмеження, тож потрібно знищити всі лазівки, якими вона користується.

За словами голови ВР, санкції повинні повністю заблокувати розвиток російського військово-промислового комплексу.

У фокусі уваги під час зустрічі була й ситуація в енергетиці та допомога, необхідна для відновлення цієї сфери. Також сторони обговорили консолідацію міжнародної підтримки й реалізацію української Формули миру.

Читайте також: Стефанчук та Джонсон обговорили зняття обмежень на удари вглиб РФ

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук і спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон обговорили зняття обмежень на використання американського озброєння для ударів углиб Росії.