Стефанчук та Джонсон обговорили зняття обмежень на удари вглиб РФ

Стефанчук та Джонсон обговорили зняття обмежень на удари вглиб РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном, де обговорили зняття обмежень на використання американського озброєння для ураження ворога на території Російської Федерації.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Розпочинаю візит до Італії із зустрічі зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном», - поінформував він.

Спікер українського парламенту під час зустрічі акцентував на цінності двопартійної і двопалатної підтримки України та відзначив важливість безпрецедентної допомоги з боку США, яка надається державі для боротьби з російською агресією.

Під час зустрічі політики зосередились на безпековій ситуації в Україні. Стефанчук розповів Джонсону про останні терористичні атаки, до яких вдалась Росія.

«Наголосив, що критично важливо зняти всі обмеження на використання американського озброєння та отримати згоду партнерів на використання наданої нам зброї без жодних умов і обмежень. Україна не має захищатися зі зв’язаними руками, ми повинні отримати можливість завдавати ударів по військових об’єктах РФ. Закликав Майка Джонсона сприяти підтримці цього питання», - підкреслив Стефанчук.

Водночас він окреслив список найнеобхідніших оборонних потреб сил безпеки і оборони України, серед яких системи ППО та літаки F-16.

За словами Стефанчука, окрема увага приділялась питанню посилення санкцій проти РФ, а також ситуації в енергетичній сфері з огляду на атаки Росії по критичній інфраструктурі України.

Читайте також: США зосереджені на тому, щоб Україна мала сильні позиції - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Рали Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Італійській Республіці для участі у Парламентському Саміті Великої Сімки.

Фото: Ruslan Stefanchuk/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-