Україна просить Інтерпол виставити «червону картку» на депутата Дмитрука

Україна просить  Генеральний секретаріат Інтерполу про публікацію червоного оповіщення стосовно народного депутата Артема Дмитрука.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналі Офісу генпрокурора.

Як зазначається, Офіс Генпрокурора, згідно з міжнародними договорами про видачу правопорушників, звертається до низки відповідних країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт народного депутата, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця, з метою його подальшої видачі Україні.

Читайте також: Авто, яким Дмитрук приїхав до кордону, придбали спеціально для втечі - ДБР

«Крім того, за погодженням з Офісом Генпрокурора до обліків Генерального секретаріату Інтерполу  внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо зазначеного народного депутата України», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що раніше Печерський районний суду  Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, після чого було ініційовано процедуру його розшуку, в тому числі міжнародного.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України Артемом Дмитруком.

ДБР підтвердило, що Дмитрук нелегально перетнув кордон, і оголосило його в міжнародний розшук.

Печерський районний суд Києва обрав Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Правоохоронці встановили та оголосили підозру трьом особам, які допомагали депутату незаконно перетнути кордон, одного учасника схеми затримали.

Нардепу Дмитруку інкримінують напад на громадян, у тому числі правоохоронця, замах на викрадення вогнепальної зброї.

За даними слідства, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку - в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку кілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій народного депутата постраждалому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.