Авто, яким Дмитрук приїхав до кордону, придбали спеціально для втечі - ДБР

Авто, яким Дмитрук приїхав до кордону, придбали спеціально для втечі - ДБР

Укрінформ
Автомобіль, який доправив чинного народного депутата Артема Дмитрука до кордону з Молдовою, був придбаний спеціально для цих цілей.

Про це заявила радниця із питань комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі встановлено усіх осіб, які організували цю так звану втечу, у тому числі і з боку Молдови. І один із цікавих фактів, який було виявлено, – те, що авто, яке доставляло депутата до кордону, було спеціально придбане під цю так звану спецоперацію», - заявила Сапьян.

За її словами, операція з вивезення Дмитрука за кордон була ретельно спланована. На сьогодні встановлено, що депутат 23 серпня незаконно перетнув держкордон у напрямку Молдови у районі пункту пропуску «Павлівка».

За даними слідства, він виїхав з Києва у напрямку Одеси близько першої години дня. На трасі Київ-Одеса Дмитрук вийшов із машини поблизу одного з населених пунктів на Одещині і близько 5-ї години вечора пересів у інше авто.

«За кермом цієї автівки перебував інший фігурант. І також у ній перебував і організатор схеми незаконного переправлення. Близько 9-ї години вечора вони доставляють депутата до кордону, після чого він уже пішки незаконно залишає територію України», - поінформувала радниця з комунікацій ДБР.

Як повідомлялося, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком. ЗМІ зазначали, що Дмитрук нібито незаконно виїхав за кордон 24 серпня.

В Офісі генерального прокурора 25 серпня заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, йшлося про Дмитрука.

Читайте також: ДБР встановило, як Дмитрук втік за кордон - оголосили три підозри

У Державній прикордонній службі поінформували про проведення перевірки та співпраці з ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону Дмитруком.

26 серпня ДБР підтвердило, що Дмитрук нелегально перетнув кордон, 29 серпня - оголосило його у міжнародний розшук.

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання генерального прокурора та обрав народному депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

2 вересня стало відомо, що правоохоронці встановили і повідомили про підозру трьом особам, які допомагали Дмитруку незаконно перетнути кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-