Сибіга обговорив із главою МЗС Австралії пріоритетні оборонні потреби України

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час першої телефонної розмови з очільницею МЗС Австралії Пенні Вонг обговорив пріоритетні оборонні потреби та зацікавленість Києва у списаній броньованій техніці.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Під час нашої розмови з сенаторкою Вонгом я подякував Австралії за її підтримку та поінформував свого колегу про наші пріоритетні оборонні потреби. Австралійські Bushmaster довели свою ефективність на полі бою, і ми маємо намір розширити нашу співпрацю щодо цієї та іншої броньованої техніки”, - зазначив він.

Сибіга під час розмови з австралійською колегою відзначив зацікавленість України в списаній техніці, у тому числі великій кількості списаної броньованої техніки та інших найменувань.

Читайте також: Сибіга обговорив підтримку України із главою МЗС Японії

“Це безпрограшна комбінація: партнери економлять ресурси, а Україна покращує свою обороноздатність”, - підкреслив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні розмови з очільниками МЗС Бельгії Хаджою Лабіб, Норвегії Еспеном Бартом Ейде та Японії Йоко Камікавою.