Зеленський заявив, що нічого не знає про «мирний план Шольца»

Президент Володимир Зеленський заявив, що йому нічого не відомо про так званий мирний план канцлера ФРН Олафа Шольца.

Про це глава Української держави сказав під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Наусєдою, прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем та прем’єр-міністром Латвії Евікою Сілінею, яка відбулася у рамках четвертого саміту «Кримської платформи» у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Про мирний план Шольца мені нічого невідомо. Не може бути жодних планів про Україну без нас. Як не впевнений, що такий план існує», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі в інтерв’ю телеканалу ZDF канцлер Німеччини Шольц заявив, що «настав момент, коли треба подумати, як якнайшвидше досягти миру», та закликав усі сторони активізувати зусилля для досягнення мирного рішення для завершення війни в Україні.

Читайте також: В ЄС відреагували на повідомлення про «мирний план» Німеччини для України

Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт зауважив, що наступний «саміт миру» після першої мирної зустрічі у Швейцарії, ймовірно, має відбутися за участю Росії. При цьому речник наголосив, що майбутній мир в Україні має бути справедливим, не може досягатися за рахунок диктату або заморожування конфлікту та буде можливим, коли Росія виведе свої війська з України.