В ЄС відреагували на повідомлення про «мирний план» Німеччини для України

В ЄС відреагували на повідомлення про «мирний план» Німеччини для України

Укрінформ
Усі зусилля з досягнення справедливого миру в Україні мають ґрунтуватися на принципах поваги до Хартії ООН, міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це у Брюсселі сказав речник ЄС Пітер Стано. Так він відповів на прохання прокоментувати повідомлення ЗМІ про наявність нового мирного плану Німеччини для врегулювання в Україні.

«Ми не можемо коментувати повідомлення про пропозиції, що надходять від однієї з країн-членів. Але головне завдання очевидне, і воно відображене в численних висновках Європейської ради, - що має бути мир в Україні, і ми зробимо все, щоб його досягти», - зауважив Стано.

Він нагадав про виступ Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн під час безпекового форуму у Празі два тижні тому, в якому вона окреслила умови для будь-яких мирних планів для завершення війни в Україні.

«На цьому етапі для нас найбільш надійним є план Президента Зеленського. Ми працюємо з Україною і з нашими міжнародними партнерами для того, щоб зробити його (втілення) можливим. Будь-який надійний мирний план має спиратися на три положення: повага до Хартії ООН, до міжнародного права та до суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України», - наголосив речник.

Читайте також: Пропозиції щодо участі Росії у другому Саміті миру може робити виключно Україна - речник ЄС

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі в інтерв’ю телеканалу ZDF канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що «настав момент, коли треба подумати, як якнайшвидше досягти миру», та закликав усі сторони активізувати зусилля для досягнення мирного рішення для завершення війни в Україні.

Вчора речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт зауважив, що наступний «саміт миру» після першої мирної зустрічі у Швейцарії, ймовірно, має відбутися за участі Росії. При цьому речник наголосив, що майбутній мир в Україні має бути справедливим, не може досягатися за рахунок диктату або заморожування конфлікту та буде можливим, коли Росія виведе свої війська з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-