Британія в ОБСЄ: Якщо Росія справді хоче миру, вона має вивести війська з України

Якщо Росія справді хоче миру, як стверджує, то вона може його забезпечити шляхом повного виведення своїх військ з усієї міжнародно визнаної території України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив військово-політичний радник британської делегації в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Анкур Нараян під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у Відні.

"Росія стверджує, що вона хоче миру. Мир вона може забезпечити, якщо відведе всі свої війська за межі міжнародно визнаних кордонів України", - наголосив Нараян.

Він вказав на те, що український народ, на відміну від дипломатів в ОБСЄ, влітку не мав жодного перепочинку. "Сьогодні виповнюється 930 днів, як він продовжує захищати свою Батьківщину від вторгнення, яке продовжує порушувати Статут ООН і суперечити основним принципам Гельсінського заключного акту. Принципам, які включають суверенітет, територіальну цілісність та незастосування сили", - сказав Нараян.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала сусідів збивати російські ракети

За його словами, саме тому дипломати країн-учасниць щотижня зустрічаються на форумі, щоб підтримати Україну і притягнути Росію до відповідальності.

Окремо британський дипломат засудив спроби делегації РФ в ОБСЄ зірвати роботу цього одного двох постійно діючих директивних органів ОБСЄ. "Росія вимагає виняткового ставлення до себе, не маючи на те жодних підстав", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер раніше заявив про підтримку України стільки, скільки буде потрібно.