Голова ВР і Прем’єрка Латвії обговорили початок функціонування Міжнародного реєстру збитків

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня обговорили якнайшвидший початок функціонування Міжнародного реєстру збитків та санкційну політику проти Росії.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Під час зустрічі порушили питання якнайшвидшого початку функціонування Міжнародного реєстру збитків, посилення санкційної політики проти РФ, забезпечення відповідальності Росії та її керівництва за злочин агресії та всі скоєні в Україні воєнні злочини", - зазначив спікер.

За його словами, під час зустрічі обговорювалося також проведення Третього парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, що відбудеться у жовтні у Ризі. Йшлося і про важливість проведення Саміту миру у Швейцарії та подальші зусилля у питанні просування Української формули миру.

Крім цього, Голова ВР та Прем'єр-міністр Латвії обговорили європейську інтеграцію України. Стефанчук запевнив партнерів, що Україна налаштована ухвалити всі необхідні законодавчі зміни для набуття повноцінного членства в ЄС.

Співрозмовники говорили й про відновлення України. Голова ВР подякував Латвії за реалізацію проєктів з відбудови у Чернігівській області.

Читайте також: Стефанчук закликав чеський Сенат визнати депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня під час зустрічі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем оголосила про черговий пакет військової підтримки для України.