Стефанчук закликав чеський Сенат визнати депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом

Стефанчук закликав чеський Сенат визнати депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав чеський Сенат ухвалити рішення про визнання депортації кримськотатарського народу у 1944 році актом геноциду.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На зустрічі у Києві з головою Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчіла Стефанчук обговорив реалізацію чеської ініціативи щодо надання Україні артилерійських снарядів. Зустріч відбулася у рамках четвертого саміту "Кримської платформи".

Голова ВР висловив вдячність Чехії за всі зусилля і практичні кроки, спрямовані на підтримку України, та значну військову, фінансову і гуманітарну допомогу.

"Під час зустрічі обговорили реалізацію чеської ініціативи щодо надання Україні артилерійських снарядів", - зазначив він і подякував за те, що "Чехія гуртує навколо своїх ініціатив союзників і партнерів".

Сторони обговорили безпекову ситуацію та оборонні потреби України з огляду на постійні російські атаки на цивільну, енергетичну та іншу критично важливу інфраструктуру України.

Голова ВР підкреслив, що Україна потребує додаткових систем протиповітряної оборони.

"Наголосив також на важливості зняття обмежень на використання отриманої від західних партнерів зброї проти військових цілей на території Росії", - заявив Стефанчук.

Він повідомив, що було обговорено питання відновлення України, і подякував за патронат Чехії над Дніпропетровською областю в межах програми відбудови країни.

Читайте також: Зеленський: Формула миру - це план повернення Криму й відновлення прав кримськотатарського народу

Як повідомляв Укрінформ, чеські компанії братимуть активну участь у післявоєнній відбудові Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-