Сибіга обговорив із главами МЗС Іспанії та Північної Македонії зміцнення обороноздатності України

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні розмови з очільниками МЗС Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено та Північної Македонії Тимчо Муцунським.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

Зокрема, під час розмови з іспанським колегою Сибіга висловив сподівання на продовження оборонної співпраці.

"У мене була дуже дружня перша розмова з моїм іспанським колегою Хосе Мануелем Альбаресом Буено. Я подякував Іспанії та міністру Альбаресу за їхню непохитну підтримку України. Ми розраховуємо на продовження оборонної співпраці. Ми погодилися, що стратегічне планування ЄС має враховувати Україну як майбутнього члена", - написав міністр. 

Подальше зміцнення обороноздатності України було темою розмови Сибіги з північномакедонським колегою. 

"Під час нашої розмови ми з Тимчо Муцунським обговорили шляхи розвитку українсько-македонських відносин. Ми зосередилися на подальшому зміцненні обороноздатності України та обмінялися думками напередодні Тижня високого рівня ГА ООН. Україна цінує всю політичну та військову підтримку", - поінформував очільник МЗС.

Читайте також: Сибіга обговорив із Таяні прискорення військової допомоги Італії для України

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Україна повідомить ООН та Міжнародну морську організацію про російський ракетний удар по цивільному судну, що перевозило зерно до Єгипту.