У Чорному морі Росія вдарила ракетою по судну із зерном для Єгипту

У Чорному морі Росія вдарила ракетою по судну із зерном для Єгипту

Фото
Укрінформ
Росіяни в четвер, 12 вересня, завдали в Чорному морі ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Президент України Володимир Зеленський. 

«Російська ракета проти вантажу пшениці для Єгипту. Сьогоднішній удар у Чорному морі – по звичайному цивільному судну одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, на щастя, без людських втрат», - наголосив глава держави.

За словами Зеленського, Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. «Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу», - додав він.

Читайте також: Україна у новому сезоні експортувала 7,2 мільйона тонн зернових

«Критичним є наше постачання продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу. Ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Це справжній пріоритет для України – захист життя, і так само це має бути пріоритетом для кожної країни», - підкреслив Президент України.

Зеленський зазначив, що Україна очікує на реакцію світу. «Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет», - наголосив глава держави.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга в соцмережі X зазначив, Україна повідомить ООН та Міжнародну морську організацію про російський ракетний удар по цивільному судну, що перевозило зерно до Єгипту.

«Цей російський удар є зухвалою атакою на свободу судноплавства та глобальну продовольчу безпеку на порушення резолюції ГА ООН A.1183. Україна негайно повідомить ООН та Міжнародну морську організацію про цей злочин. Ми закликаємо партнерів рішуче відповісти», – зазначив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, українським морським коридором із 16 серпня 2023 року по 16 серпня 2024 року експортовано 64,4 млн т продукції, з яких 43,5 млн т – аграрна.

Фото: Фейсбук / Володимир Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-