F-16 і спільне виробництво зброї: Зеленський провів зустріч із міністром оборони Данії

Президент Володимир Зеленський обговорив з міністром оборони Данії Троельсом Люндом Поульсеном аспекти двосторонньої взаємодії в оборонній сфері, зокрема постачання F-16 і спільне виробництво зброї.

Про це глава держави повідомив у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже змістовна зустріч. Данія є першою країною, з якою ми почали спільне виробництво зброї. І вже ця зброя допомагає на фронті. Разом робимо «Богдани». Звичайно, говорили і про інші аспекти нашої взаємодії, зокрема F-16. Данія дійсно один із лідерів у підтримці нашої «оборонки», - сказав Зеленський.

Президент України висловив вдячність прем’єр-міністру Данії Метте Фредеріксен і всьому данському народові.

В Офісі Президента поінформували, що глава держави відзначив лідерство Данії в передачі Україні перших бойових літаків F-16 і подякував за підготовку українських пілотів та інженерно-технічного персоналу.

«Данія має поважне ставлення до України та українців від самого початку, і ми дуже вдячні за всю вашу підтримку. Ми відчуваємо її завдяки людям, завдяки вашому ставленню до наших людей, суспільства, вимушених переселенців. Звісно, ми відчуваємо її на полі бою, і це для нас є пріоритетом», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії дозвіл бити західною зброєю по військових цілях у РФ

Своєю чергою віцепрем’єр - міністр оборони Королівства Данія Троельс Люнд Поульсен заявив, що прибув до Києва разом із парламентаріями з різних партій, щоб особисто побачити, чого вдалося досягти в Україні завдяки допомозі Данії, та зрозуміти потреби і можливі напрями посилення підтримки української обороноспроможності.

Сторони також обговорили розбудову двосторонньої співпраці в галузі виробництва зброї для забезпечення пріоритетних потреб Сил оборони.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський обговорив із представниками парламенту Данії співпрацю у сфері виробництва зброї.

Фото: ОП