Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії дозвіл бити західною зброєю по військових цілях у РФ

Шмигаль обговорив з керівництвом парламенту Данії дозвіл бити західною зброєю по військових цілях у РФ

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів у Києві зустріч із делегацією керівництва парламенту Данії на чолі зі спікером Сореном Геле, під час якої обговорили дозвіл бити західною зброєю по військових цілях на території РФ та посилення української ППО.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Вітаю в Києві делегацію керівництва Фолькетингу Данії на чолі з паном спікером Сореном Геле. Подякував за підтримку на всіх міжнародних платформах і допомогу, яку Данія надає нам для стримування російської агресії. Обговорили найбільші виклики зараз. Посилення ППО, дозвіл бити західною зброєю по військових цілях на території ворога. Енергетика. Цінуємо допомогу з обладнанням", - написав він.

Шмигаль зауважив, що під час зустрічі торкнулися також військових потреб України. За його словами, Данія закуповує для України зброю українського виробництва, що слугує підтримкою вітчизняного ОПК.

Прем'єр-міністр також запросив данський бізнес долучатися до проєктів відновлення.

"Патронат Данії над відбудовою Миколаївської області є взірцем відповідального партнерства й підтримки регіону", - підкреслив він.

Читайте також: США працюють над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України - Байден

Зі свого боку керівництво данського парламенту запевнило в довгостроковій підтримці України й подякувало за боротьбу й захист свободи в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров обговорив з міністрами оборони Данії, Норвегії, Нідерландів, Латвії, Литви та Естонії нові можливості для спільного виробництва української зброї.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-