Держдеп готовий допомогати Україні на шляху до приєднання до конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом

Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Держдепу США готове надавати Україні технічну підтримку і навчання на її шляху до приєднання до конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку про боротьбу з хабарництвом.

Про це заявив заступник державного секретаря Сполучених Штатів з питань правоохоронної діяльності Тодд Робінсон на конференції «Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом», передає кореспондент Укрінформу.

«Я знаю, що боротьба з корупцією є головним пріоритетом для народу України. Сполучені Штати пишаються тим, що стоять поруч з вами… Це також є головним пріоритетом Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США. Ми готові запропонувати технічну допомогу та навчання, поки ви рухаєтеся на шляху до приєднання», – сказав Робінсон.

Він зауважив, що приєднання України до ОЕСР зміцнить її демократичні інституції, відкриє ширші економічні можливості і наблизить до повної інтеграції з Європейським Союзом.

Читайте також: Повноцінне приєднання України до Робочої групи ОЕСР буде індикатором успішності змін у країні - Стефанішина

Коментуючи успіхи України у боротьбі з корупцією, заступник держсекретаря відзначив, що держава посилила спроможності Вищого антикорупційного суду, працівників НАБУ та сторони обвинувачення, а також запровадила декларування майна. «Це лише деякі свідчення відданості України справедливості та прозорості», – наголосив Робінсон.

Водночас він застеріг, що Україна повинна зберігати темп, продовжувати притягувати людей і компанії за корупційні злочини та запровадити практики конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом до грудневої оцінки.

Читайте також: ОЕСР покриє внески України за 2024 рік з власного бюджету

Як повідомлялося, генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн заявив, що навіть під час війни економічні перспективи України вселяють в нього оптимізм. На пленарному засіданні Конференції з відновлення України в Берліні у червні 2024 року він заявив, що його структура реалізує в Україні чотирирічну програму, підтримує амбітний порядок денний структурних реформ і зосереджується на допомозі в оптимізації можливостей для економічного відновлення.