Повноцінне приєднання України до Робочої групи ОЕСР буде індикатором успішності змін у країні - Стефанішина

Повноцінне приєднання України до Робочої групи ОЕСР буде індикатором успішності змін у країні - Стефанішина

Укрінформ
Повноцінне приєднання України до Робочої групи Організації економічного співробітництва та розвитку з питань хабарництва в міжнародних ділових операціях буде дуже важливим індикатором успішності трансформацій у державі.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції-міністр юстиції Ольга Стефанішина під час онлайн-виступу на конференції “Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урядовиця зазначила, що сьогодні, попри повномасштабну війну, в Україні є повністю функціональна система державних інституцій і у сфері антикорупції, і у сфері реалізації великого пласта законодавства у частині антиолігархічних реформ.

«Попереду дуже багато інших змін, але ми маємо сьогодні антикорупційну стратегію, яка є базою для роботи всіх державних інституцій… Зі свого боку хочу закликати міжнародних партнерів підтримати повноцінне приєднання України до Робочої групи (ОЕСР з питань хабарництва в міжнародних ділових операціях – ред.). Для нас це дуже важливий індикатор успішності наших трансформацій і змін, він слугуватиме ще одним елементом до позитивного доробку, який сьогодні Україна представляє в Брюсселі», - сказала Стефанішина.

Вона поінформувала, що сьогодні у Брюсселі починається друга двостороння сесія Україна-Європейський Союз в рамках набуття членства України в ЄС, яка стосуватиметься верховенства права та основоположних права та свобод. Делегація, яка братиме участь у переговорній команді, нараховує більш як 300 осіб, 40 з яких фізично перебувають у Брюсселі.

«Це говорить про те, що нам є що розказати», - акцентувала Стефанішина.

Читайте також: Стефанішина обговорила із помічником Столтенберга посилення представництва НАТО в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 7 червня 2023 року разом із генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманном і міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі запустили Програму ОЕСР для України в межах початкового діалогу щодо вступу до Організації.

Підхід ОЕСР ґрунтується на кількох принципах: лідерство України у процесі відновлення, співпраця, обмін досвідом і керування фінансами. Головна мета – підвищити українську конкурентоздатність, стабілізувати економіку, відновити міста.

ОЕСР — організація, створена 1960 року, до складу якої входять 38 найбільших та найрозвиненіших економік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-