У боротьбі з корупцією найскладнішою є зміна культури поведінки суспільства - посол Франції

Найскладнішою у боротьбі з корупцією буде зміна українським суспільством культури поведінки у цій сфері, аби несприйняття корупції стало щоденною практикою.

Про це заявив посол Франції в Україні Гаель Весьєр під час виступу на конференції "Україна на шляху до ОЕСР та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що обговорення законопроєкту про відповідальність юридичних осіб, який незабаром має бути ухвалений, і нещодавнє ухвалення закону про перезавантаження Бюро економічної безпеки свідчать про те, що боротьба з корупцією в Україні триває, попри наявні труднощі.

«Але боротьба з корупцією – це не просто ухвалення та імплементація законів. Необхідно, щоб вони стали щоденною практикою. Це стосується всього суспільства, яке теж має приєднатися до цієї боротьби і змінити культуру поведінки. Це буде найскладніше», - сказав Весьєр.

Він додав, що приєднання України до Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку з питань хабарництва в міжнародних ділових операціях ОЕСР дуже важливе для її європейського шляху.

Читайте також: До лютого 2025 року Україна подасть заявку на приєднання до антикорупційної Конвенції ОЕСР - Єрмак

У цьому контексті він відзначив роль українського громадянського суспільства і запевнив, що Франція разом з партнерами із країн «Групи семи» продовжуватиме працювати над збільшенням ефективності НАБУ, НАЗК, САП.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що законопроєкт, що приводить у відповідність до міжнародних стандартів відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, має бути ухвалено до кінця року.