Стефанчук сподівається, що ключовий для вступу до ОЕСР законопроєкт ухвалять до кінця року

Стефанчук сподівається, що ключовий для вступу до ОЕСР законопроєкт ухвалять до кінця року

Укрінформ
Законопроєкт, що приводить у відповідність до міжнародних стандартів відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, має бути ухвалено до кінця року.

Про це під час конференції «Україна на шляху до Організації економічного співробітництва та приєднання до Конвенції ОЕСР про боротьбу з хабарництвом» заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується законопроєкту 11443 (Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо приведення у відповідність з міжнародними стандартами відповідальності юридичних осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень — ред.), то запропонована в ньому концепція автономної кримінальної відповідальності юридичних осіб зрозуміла. Водночас я передбачаю низку викликів і дискусій, які можуть бути проведені. У підсумку проєкт має відповідати критеріям ОЕСР, не містити так званих мертвих норм, які неможливо реалізувати. Я щиро сподіваюся, що ми зможемо прийняти цей закон до кінця цього року. Від нього залежить не лише наш вступ до ОЕСР, а й відверто кажучи, перемовини з Європейським Союзом», - розповів спікер.

Він також відзначив, що у парламенті зараз розглядають і законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врахування положень Рекомендацій Ради ОЕСР стосовно податкових заходів для подальшої боротьби з підкупом іноземних посадових осіб у міжнародних ділових операціях, який вже прийнятий за основу і готується до другого читання. Цей законопроєкт теж є частиною реформ, які Україна зобов’язалася здійснити для вступу до ОЕСР, наголосив Стефанчук.

Читайте також: Повноцінне приєднання України до Робочої групи ОЕСР буде індикатором успішності змін у країні - Стефанішина

Як повідомлялося, генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн заявив, що навіть під час війни економічні перспективи України вселяють в нього оптимізм. На пленарному засіданні Конференції з відновлення України в Берліні у червні 2024 року він заявив, що його структура реалізує в Україні чотирирічну програму, підтримує амбітний порядок денний структурних реформ і зосереджується на допомозі в оптимізації можливостей для економічного відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-