Матернова: ЄС має просувати членство України в НАТО

Для Європейського Союзу важливо мати однакові безпекові гарантії з Україною, тому просувати її членство в Північноатлантичному альянсі в інтересах ЄС.

Про це заявила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова на 3rd EU Accession Exchange Forum, організованому Центром «Нова Європа», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це правда, що жодна з інших країн не увійшла в ЄС без вступу до НАТО. Я знову таки серед тих, хто вважає, що гарантії майбутнього України знаходяться у НАТО. Але я скажу, що бути під однією безпековою парасолькою з Україною - це ключовий інтерес для ЄС. Просувати безпекові гарантії, які є достатніми для України та ЄС, в інтересах Євросоюзу», - зазначила Матернова.

Матернова висловила думку, що країни не вигадають кращий безпековий механізм за НАТО, та наголосила, що ЄС має бути зацікавлений у просуванні членства України.

Читайте також: Матернова: Не має бути й тіні сумнівів в антикорупційних установах України

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявляв, що єдиний спосіб для України стати членом НАТО - це її перемога як суверенної та незалежної держави в Європі.