Шольц і Зеленський зустрінуться наступного тижня у Нью-Йорку - німецькі ЗМІ

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц і Президент України Володимир Зеленський матимуть зустріч у Нью-Йорку наступного тижня.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung із посиланням на джерела у німецьких урядових колах, передає Укрінформ.

"Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться із Президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Нью-Йорка у понеділок. Як повідомляють урядові джерела, того ж дня заплановані переговори з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом та главою Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що німецький канцлер вирушить до Нью-Йорка у суботу для участі у Саміті майбутнього.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі із Президентом Володимиром Зеленським візьме участь у Саміті майбутнього, який відбудеться 22–23 вересня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, а також у щорічних дебатах високого рівня в межах відкриття 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: Шольц вважає, що необхідно «вивчати можливості» щодо мирних переговорів із РФ

Зеленський проведе низку зустрічей, зокрема із президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і 45-м президентом Дональдом Трампом. Під час зустрічі з американським лідером він, зокрема, представить План перемоги.