Президент України запросив Китай і Бразилію на другий Саміт миру

Президент України запросив для участі в другому Саміті миру всі  держави, які справді поважають Статут ООН.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це Володимир Зеленський сказав на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Ми маємо підготувати другий Саміт миру, щоб покласти край війні. І я запрошую всіх вас - всі принципові країни - приєднатися до нас у цьому процесі. Всіх, хто справді поважає Статут ООН», - сказав Президент.

Зокрема він запросив до участі в Саміті миру Китай, Бразилію, раніше було запрошено Індію.

«Ми працюємо з африканськими країнами, з усією Латинською Америкою, Близьким Сходом, Центральною Азією, Європою, Тихоокеанським регіоном, Північною Америкою. Усі вони однаково важливі для миру. Всі. Без винятків», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН за участю Зеленського

Він висловив переконання, що російська війна проти України закінчиться, тому що запрацює Статут ООН.

«Він повинен запрацювати. Наше українське право на самооборону має перемогти. Наша співпраця з країнами світу, які цінують життя так само, як і ми. Наша територіальна цілісність. Наш суверенітет, незалежність нашої країни. Ми захищаємо те, що кожна нація, безумовно, хотіла б захистити для себе. І те, що Статут ООН надає всім», – заявив Президент.

Як повідомлялося, Зеленський перебуває з візитом у Нью-Йорку, де бере участь у заходах високого рівня Генасамблеї ООН. У понеділок він виступив на Саміті майбутнього, у середу очікується його виступ на загальних дебатах 79-ї сесії ГА.