МЗС засудило використання у передвиборчій рекламі в Грузії фото зруйнованих українських міст

Заява

Міністерство закордонних справ України вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС України.

«Міністерство закордонних справ України засуджує та вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства», – йдеться в заяві.

МЗС закликало уряд Грузії, партію влади «Грузинська мрія» та всі зацікавлені сторони утримуватись від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії.

«Грузинський народ може не боятися нової війни, допоки Україна чинить опір російській агресії. Страшна ціна цього опору — це також ціна миру в Грузії», – наголошується в заяві.

МЗС додало, що Україна послідовно, неухильно та рішуче продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів, та висловило сподівання, що парламентські вибори пройдуть у мирний та демократичний спосіб, а грузинський народ продовжить стратегічний курс на приєднання до ЄС та НАТО.

Фото: ФБ/Sova

Читайте також: Прем'єр Грузії пригрозив переглянути відносини зі США у разі введення нових санкцій

Як раніше повідомило Ехо Кавказа, у Тбілісі з'явилися нові передвиборчі банери правлячої партії «Грузинська мрія», які президент країни Саломе Зурабішвілі, назвала «ганебними та образливими для культури, традицій, історії та віри».

Фото: Zurab Javakhadze

На агітаційних банерах з лівого боку зображені міста, будівлі та храми, знищені внаслідок російського вторгнення в Україну, зокрема Маріуполь, - з написом «Ні війні!». Також, на плакатах перекреслено передвиборні номери чотирьох великих опозиційних партій та об'єднань - Коаліції за зміни, Єдності - Національного руху, Сильної Грузії та Гахарія за Грузію.

Натомість, з правого боку - зображені об'єкти, збудовані та відновлені мільярдером Бідзіною Іванішвілі, а також нічний Батумі з написом «Вибери мир».

Читайте також: Підтримувати Україну дорого, але її поразка коштуватиме набагато дорожче - Пісторіус

У партії «Грузинська мрія» підтвердили, що ці банери є частиною їхньої передвиборчої кампанії, мета якої нагадати населенню, «куди веде країну опозиція». Партія стверджує, що у разі приходу до влади опозиції на Грузію чекає війна. Цей наратив також поділяє і влада РФ.

Нові банери вже розкритикувала президент Грузії Саломе Зурабішвілі, назвавши їх «ганебними та образливими для культури, традицій, історії та віри».