Прем'єр Грузії пригрозив переглянути відносини зі США у разі введення нових санкцій

Прем'єр Грузії пригрозив переглянути відносини зі США у разі введення нових санкцій

Укрінформ
Голова уряду Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що Грузія збирається переглянути відносини із США у разі запровадження нових санкцій.

Як передає Укрінформ, про це заявив Кобахідзе на зустрічі з послом США у Грузії Робін Данніган у вівторок, повідомляє News Georgia.

"Ухваливши таке рішення (санкції запроваджені 16 вересня – ред.), американська сторона наблизилася до критичної точки. У разі ухвалення ще одного подібного рішення це може спричинити суттєвий перегляд позиції Грузії у грузинсько-американських відносинах", – заявив Кобахідзе.

Він також висловив думку, що санкції від 16 вересня "розраховані на збільшення шансів опозиції перед виборами", але "контрпродуктивні" та "не налякають" уряд Грузії.

Читайте також: Парламент Грузії затвердив пакет «анти-ЛГБТ» законопроєктів

Як повідомлялося, Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти керівників спецпідрозділу МВС Грузії, які розганяли мирні демонстрації та переслідували опозицію, а також двох пропагандистів, через мову ненависті до опозиціонерів.

Після масових протестів, у Грузії 1 серпня запрацював реєстр для реєстрації профінансованих з-за кордону неурядових організацій (НУО) та ЗМІ, створений на основі суперечливого проросійського закону про «іноагентів».

ЄС та США вважають, що грузинський закон покликаний «змусити замовкнути критичні голоси». На Заході вказують, що цей закон неминуче негативно вплине на майбутні парламентські вибори в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-