США ввели санкції проти силовиків та пропагандистів у Грузії

США ввели санкції проти силовиків та пропагандистів у Грузії

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти керівників спецпідрозділу МВС Грузії, які розганяли мирні демонстрації та переслідували опозицію, а також двох пропагандистів, через мову ненависті до опозиціонерів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC наклав санкції на осіб, які підривали фундаментальні свободи, зокрема свободу слова в Грузії», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що санкції запроваджені проти керівника Управління особливого призначення МВС країни Звіада Харазішвілі, а також його заступника Мілері Лагазаурі. Вони безпосередньо контролювали жорстокі розправи над громадянами Грузії, лідерами політичної опозиції, журналістами та молодіжними активістами, які мирно висловлювали свої погляди, зауважили в Держдепі. Крім того, під їхнім керівництвом здійснювалися переслідування громадян за інакомислення та інші каральні акції.

Санкції США також введені проти двох пропагандистів, які діяли в Грузії – Костянтина Моргошія, засновника медіакомпанії Alt-Info, а також Зураба Махарадзе, який працює в цій організації. Цей ресурс використовувався для поширення дезінформації та мови ненависті й погроз проти опозиції.

Читайте також: У Грузії майже 470 організацій подали заявки на реєстрацію «іноагентами»

Як повідомляв Укрінформ, після масових протестів, у Грузії 1 серпня запрацював реєстр для реєстрації профінансованих з-за кордону неурядових організацій (НУО) та ЗМІ, створений на основі суперечливого проросійського закону про «іноагентів».

ЄС та США вважають, що грузинський закон покликаний «змусити замовкнути критичні голоси». На Заході вказують, що цей закон неминуче негативно вплине на майбутні парламентські вибори в Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-