Трамп заявив, що може досягти справедливої мирної угоди між Україною і РФ

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що має спільну точку зору з Президентом Зеленським щодо необхідності завершити війну в Україні та висловив упевненість, що зможе досягнути справедливої угоди між Україною і Росією.

Про це він сказав у коментарі Fox News у п’ятницю за результатами зустрічі з Президентом України, передає Укрінформ.

«Що ж, я багато чого для себе підкреслив, але думаю, що моя точка зору не змінилася в тому плані, що ми обидва хочемо бачити кінець цього (війни РФ проти України – ред.), і ми обидва хочемо побачити справедливу угоду»,- зауважив Трамп.

При цьому, він висловив упевненість, що «угода буде справедливою, і це станеться в потрібний час».

Кандидат від республіканців зазначив, що зараз він повністю занурений у виборчу кампанію, однак якщо виграє вибори, угода між Україною і Росією, за його словами, буде досягнута дуже швидко.

«Це (війна – ред.) має припинитися, і президент (Зеленський – ред.) хоче, щоби цьому був покладений край. І я впевнений, що президент Путін хоче, щоби це припинилося, тож у цьому є гарне поєднання. Тому ми хочемо укласти справедливу угоду для всіх», - наголосив Трамп.

У відповідь на запитання, що він має на увазі під терміном «справедлива» угода, експрезидент зазначив, що про це ще рано говорити. Він назвав це «складною головоломкою», яка все ж буде розв’язана, і люди продовжать своє мирне життя.

«Я маю власні ідеї, і я впевнений, що у президента (Зеленського – ред.) точно так само є свої ідеї, але вона (угода – ред.) має бути справедливою», - додав він.

Трамп також не виключив ще однієї зустрічі з Володимиром Зеленським у ближчій перспективі.

Читайте також: Трамп назвав «гарним знаком» зустріч із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, Президент України після зустрічі з Дональдом Трампом у п’ятницю підкреслив необхідність справедливого миру. Він також наголосив, що розраховує на підтримку й лідерство США у світі, щоби натиснути на Путіна всіма можливими способами.

Фото: Getty Images