Зеленський: План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили

Звернення

План перемоги представлений Америці, Україна пояснила кожен його пункт.

Про це Президент Володимр Зеленський сказав у відеозверенні, передає Укрінформ.

"Вирушаємо додому після всіх потрібних перемовин. І всі перемовини саме такі, як потрібні Україні. План перемоги представлений Америці, і ми кожен пункт пояснили. Тепер на рівні наших команд ми будемо працювати, щоб наповнити кожен крок, кожне наше рішення. Сильні позиції для України – це швидший мир. Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів", - сказав Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

Як додав Президент, зараз триває підготовка до зустрічі в Німеччині у форматі «Рамштайн», де разом із партнерами Україна буде йти за змістом пунктів Плану перемоги.

Володимир Зеленський подякував Президенту США Джорджу Байдену за запрошення.

"Вчора у Вашингтоні ми з Президентом пройшли всі ключові речі, всі ключові рішення. Дякую за прагнення реалізувати саме такий шлях, щоб Україна виграла. Дякую за безпрецедентний військовий пакет та відповідні рішення – великий пакет, обсяг майже 8 мільярдів. Це підтримає наших воїнів та весь наш народ, зокрема є хороші речі для ППО перед зимою", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за лідерство в підтримці України

Як зазначив глава держави, також є нові домовленості щодо Декларації про підтримку реконструкції та відновлення, яку Україна уклала із "Великою сімкою", і до якої приєдналося більше 30 країн та Євросоюз.

"Це аналог нашого формату щодо безпеки: була безпекова декларація «сімки», і на її основі ми зробили безпекові угоди – уже 26, – які посилюють нас, поки ми ще не в НАТО. І тепер будуть двосторонні документи з країнами щодо реконструкції, щодо чітких кроків кожної країни", - сказав Зеленський.

Як зазначив Президент, Україна зробила все, що від неї залежало, для посилення. Відтепер разом з партнерами потрібно забезпечити те, що наблизить справедливий мир.

"Росія повинна програти цю війну. Україна має виграти. Це реальні основи для спільної безпеки. Мир завдяки силі", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський після зустрічі з Трампом: Потрібно тиснути на Путіна усіма способами

Як повідомляв Укрінформ, Президент України перебуває з візитом у Вашингтоні. Зранку четверга він відвідав Конгрес Сполучених Штатів, де поспілкувався з представниками обох партій Сенату й Палати представників США. 26 вересня Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден провели зустріч в Овальному кабінеті Білого дому. Також глава держави зустрівся із віцепрезиденткою Камалою Гарріс, та 45-м Президентом США Дональдом Трампом.

Фото: ОП