США вивчають План перемоги Зеленського і розглядають «додаткові дії» для допомоги - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена «ретельно вивчає» План перемоги, який Президент Володимир Зеленський представив під час зустрічі у Білому домі у Вашингтоні.

Про це він розповів на пресконференції у Нью-Йорку, де проходила Генеральна асамблея ООН, повідомляє Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

За словами Блінкена, адміністрація та партнери України тепер вивчають подробиці цього плану і, за потреби, розглянуть «додаткові дії», щоб допомогти українцям досягти перемоги.

«Ми дуже ретельно це вивчаємо, включно з тим, що ми або інші партнери України повинні були б зробити, якщо потрібно, додаткові дії, щоб допомогти їм досягти цього успіху», – сказав Блінкен, наголосивши, що Байден «дуже чітко заявив, що він відданий успіху України».

«Він (Байден – ред.) також прагне переконатися, що вони (українці – ред.) мають те, що їм потрібно для ефективного захисту. Я говорив це багато разів і скажу знову: кожен крок на цьому шляху ми пристосовували та адаптували до потреб, і я переконаний, що ми продовжуватимемо це робити», – додав Блінкен.

Читайте також: План перемоги містить п’ять пунктів, чотири з яких слід виконати під час війни - ОП

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у Вашингтоні зустрівся з представниками обох партій Сенату й Палати представників США.

26 вересня глава української держави провів зустріч з главою Білого дому Джо Байденом і представив йому План перемоги нашої держави. Пізніше він зустрівся віцепрезиденткою США і кандидаткою в президенти від Демократичеої партії Камалою Гарріс, яку теж ознайомив з деталями Плану перемоги.

А 27 вересня Зеленський у Нью-Йорку представив План перемоги кандидату у президенти США від Республіканської партії Дональду Трампу.

Фото: U.S. Department of State/flickr