План перемоги містить п’ять пунктів, чотири з яких слід виконати під час війни - ОП

План перемоги містить п’ять пунктів, чотири з яких слід виконати під час війни - ОП

Укрінформ
План перемоги України не оголошений, проте його загальні риси вже обговорюються. Відомо, що він включає п’ять пунктів, чотири з яких слід виконати під час війни.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко.

«Треба розуміти, що План перемоги не розголошений. Він буде представлений особисто Президентом України Президенту Джо Байдену, а до того інформація про нього є дозовано повідомленою і містить загальні обриси плану. Це п’ять пунктів, чотири основні і один додатковий. Додатковий може бути реалізований вже після війни. Ці пункти містять деталі: перше - які рішення треба ухвалити, друге – оборонна співпраця розвідувальних структур, також спільна економічна робота України та країн-партнерів для того, щоб був справедливий мир для України. Також необхідно гарантувати для України безпекове майбутнє, тобто мова про отримання гарантій, співмірних з гарантіями Організації північноатлантичного договору», - розповів Лещенко. 

Радник керівника ОП відзначив, що деякі, за його словами, очевидні пункти Плану у пресі вже обговорюються. Проте, чи є вони частиною Плану перемоги, Лещенко не підтвердив. Зокрема, мова про дозвіл на далекобійні удари по російській території, перспективу вступу до НАТО для України, використання російських заморожених активів у Європі для України.

Читайте також: План перемоги: Зеленський каже, що про переговори з Росією не йдеться

«Це очевидні речі, які є вкрай важливими», – підсумував Сергій Лещенко. 

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку зазначив, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги, і закликав партнерів не зважати на погрози щодо ескалації з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-