На наступному «Рамштайні» треба визначитися, як посилити тиск на Росію - Зеленський

Звернення

У жовтні на «Рамштайні» Україна і партнери мають визначити спільні кроки та спільне бачення, як посилити тиск на Росію.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, оприлюдненому у Фейсбуці.

Відео: ОП

«Сьогодні у Запоріжжі – чотирнадцять поранених людей після російського удару. Розбір завалів триває увесь день. Вдалося врятувати двох людей з-під завалів. Авіабомби – по звичайній житловій забудові, по звичайних міських об’єктах. Сьогодні ж росіяни завдали ударів керованими бомбами також по Харківщині, по Донеччині, по Сумщині. Зокрема, у Глухові – пошкодження кількох житлових будинків. На Харківщині пошкоджено багатоквартирні будинки, енергетичну інфраструктуру, медичну», - зазначив Зеленський.

За його словами, це – щоденний російський терор. Близько сотні керованих авіабомб кожного дня використовує Росія проти України. І це – постійне нагадування партнерам, які можуть допомогти, що потрібно більше далекобійності для України, потрібно більше ППО для України, потрібно більше санкцій проти Росії.

«Зараз – за цей тиждень, у різних наших перемовинах в Америці – нашу позицію, наші аргументи почули максимально детально. Так, що вже будь-які питання зайві. І вже команди – наша й партнерів – почали готуватись до «Рамштайну». За півтора тижня, у жовтні на «Рамштайні» ми маємо визначитись разом з іншими лідерами щодо спільних кроків та спільного бачення, як посилити тиск на Росію за цю війну й заради миру. Справедливого миру», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про дозвіл США на удари вглиб Росії: Я тепер більш позитивно налаштований

Як повідомляв Укрінформ, російська армія упродовж тижня застосувала проти України майже 900 авіаційних бомб, більш ніж 300 «Шахедів» і понад 40 ракет.

Фото: ОП