Хорватія в ООН закликала усі країни приєднатися до підтримки України

Усім державам світу варто надавати підтримку Україні у відбитті російської агресії, адже це вторгнення підриває основоположні принципи міжнародного права.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку висловив премʼєр-міністр Хорватії Андрій Пленкович під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

“Усі держави-члени ООН мають право бути незалежними й їх громадяни мають бути вільними у виборі власного шляху. Вони не повинні залежати від дозволу сусіда й не мають залишатися на самоті під час військової агресії сусіда. На цьому тлі ми не втомимося від підтримки суверенітету й територіальної цілісності України й закликаємо усіх інших чинити так само”, - сказав Пленкович.

Він наголосив, що російська військова агресія проти України “порушує усі норми міжнародного права”. “Українські цивільні продовжують вмирати й страждати, а найбільша АЕС у Європі перебуває під загрозою. Це підриває усі принципи ядерної безпеки й може мати катастрофічні транскордонні наслідки”, - зазначив премʼєр-міністр.

В інтервʼю агентству Bloomberg Пленкович заявив, що російський диктатор Володимир Путін мимоволі став найбільшим каталізатором розширення Європейського Союзу, адже його вторгнення в Україну у 2022 році підштовхнуло більше країн до вступу в блок.

Читайте також: Хорватія продовжить військову допомогу Україні і готова підтримати справедливий мир - Пленкович

Як повідомлялося, у Нью-Йорку сьогодні завершує роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Фото: Генасамблея ООН