Хорватія продовжить військову допомогу Україні і готова підтримати справедливий мир - Пленкович

Хорватія продовжить військову допомогу Україні і готова підтримати справедливий мир - Пленкович

Укрінформ
Хорватія продовжуватиме посилювати обороноспроможність України, водночас вона готова підтримати мирні ініціативи, які забезпечать справедливий мир з повагою до територіальної цілісності України.

Про це заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Латвії Евікою Сілінею у межах саміту "Кримської платформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми надали багато пакетів військової допомоги Україні і будемо продовжувати посилювати оборонну спроможність України, тому що лише сильні можуть захистити себе та визволити окуповані території. Водночас, як решта міжнародної спільноти, особливо на Заході, ми маємо бажання підтримати мирні ініціативи, які забезпечать мир, але не будь-який, а справедливий, із повагою до територіальної цілісності. Саме це обстоювала Хорватія. Ми це переживали три десятиліття тому», - підкреслив Пленкович.

Він акцентував, що підтримка України триватиме «незважаючи на жодні загрози, які, можливо, постануть перед Хорватією».

Читайте також: Хорватська компанія подарувала Україні роботизовану систему розмінування MV-4

«Ми є членом НАТО і ЄС, і ми знаємо, коли настає момент, коли треба допомогти друзям», - зазначив прем’єр-міністр Хорватії.

Як повідомляв Укрінформ, час виступу на Саміті миру у Швейцарії Пленкович заявив, що Хорватія готова підтримати лише такі переговори про мир в Україні, що не вимагатимуть від Києва капітуляції та відмови від власних територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-