Хорватія не підтримає домовленості, що передбачають капітуляцію України - прем’єр

Хорватія не підтримає домовленості, що передбачають капітуляцію України - прем’єр

Укрінформ
Хорватія готова підтримати лише такі перемовини про мир в Україні, що не вимагатимуть від Києва капітуляції та відмови від власних територій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на Саміті миру у Швейцарії заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович.

“Мир буває різним. Мир, який може підтримати Хорватія, ніколи не вимагатиме від жертви капітуляції та відмови від власних територій”, - сказав Пленкович.

На його переконання, “справжній мир повинен передбачати негайне припинення вогню, сильну міжнародну участь, яка ґрунтуватиметься на попередньому досвіді і, можливо, передбачатиме участь високопоставленої особи, якій довірятимуть усі сторони”. “Це необхідно, аби використати усі наявні в ООН механізми, які застосовувалися в минулому під час інших подібних випадків реінтеграції тимчасово окупованих територій”, - зазначив прем’єр-міністр.

Він додав, що Хорватія готова працювати із міжнародною спільнотою над встановленням в Україні миру.

Читайте також: Негайне перемир'я створить новий загрозливий заморожений конфлікт - Шольц

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток в суботу вдень офіційно розпочався перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-