Сибіга і Сійярто досягли конструктивного діалогу щодо найважливіших тем - МЗС

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга та його угорський колега Петер Сійярто під час переговорів досягли конструктивного діалогу щодо найважливіших тем війни та миру.

Про це Міністерство закордонних справ України повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, особливу увагу сторони приділили співпраці у сфері освіти.

«В Будапешті відкрилася нова українсько-угорська школа, де навчатиметься молоде покоління нашої перемоги. Також міністр відвідав двомовну школу для українських дітей на базі навчально-виховного комплексу Maszoret Avot. Ці освітні заклади – важливий крок для зміцнення зв'язків між нашими народам», – зауважили в МЗС.

У міністерстві констатували, що українська громада Угорщини продовжує відігравати важливу роль у підтримці України та спільної боротьби.

Читайте також: Сибіга обговорив із Сійярто План перемоги Зеленського

Сибіга подякував усім, хто бере участь в акціях на підтримку нашої країни та співпрацює з місцевою владою.

Наголошується, що МЗС України продовжує працювати над спрощенням доступу до консульських послуг та зміцненням зв'язків з українцями за кордоном.

«Наша мета – зберегти єдність глобального українства», – підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Андрій Сибіга прибув до Угорщини для участі у двосторонніх переговорах зі своїм колегою Петером Сійярто. Переговори у форматі тет-а-тет тривали вдвічі довше від запланованого. Після їх завершення розпочалися переговори у розширеному форматі за участю делегацій.

Читайте також: Сибіга і Сійярто відзначили позитивну динаміку у вирішенні питання нацменшин

У ході візиту Сибіга заявив, що Україна підтверджує взяті на себе як двосторонні, так і міжнародні зобов’язання щодо забезпечення прав осіб, які належать до угорської національної спільноти.

Фото: МЗС, Фейсбук