Сибіга обговорив із Сійярто План перемоги Зеленського

Сибіга обговорив із Сійярто План перемоги Зеленського

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Угорщини Андрій Сибіга та Петер Сійярто обговорили шляхи досягнення тривалого миру та покарання Росії, а також План перемоги Президента Володимира Зеленського.

Про це заявив глава МЗС України на спільній із угорським колегою пресконференції в Будапешті, передає кореспондент Укрінформу.

«Першочергове питання, яке ми обговорили сьогодні на зустрічах – це неспровокована повномасштабна війна Росії проти України та шляхи досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру, відновлення територіальної цілісності та суверенітету України – і ми вдячні Угорщині за підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої країни – покарання Росії за звірства, скоєні в Україні, зокрема і за злочин агресії», – сказав Сибіга.

Міністр зазначив, що поінформував Сійярто про ситуацію на фронті та на тимчасово окупованих територіях, подякував Угорщині за ухвалення 14 пакетів санкцій ЄС проти Росії і гуманітарну допомогу.

Україна також вітає участь угорської сторони в проєктах із відбудови, підтримку українців в Угорщині, навчання військових медиків та приєднання Будапешта до Коаліції з протимінної діяльності, зауважив глава МЗС.

Читайте також: Глава МЗС Австрії в ООН: Не може бути ніяких переговорів про Україну без України

Сторони обговорили Формулу миру та План перемоги. Очільник української дипломатії висловив сподівання, що Угорщина продовжить підтримку українських ініціатив і сприятиме їхній якнайшвидшій реалізації.

Переговори у форматі тет-а-тет тривали близько години, вдвічі довше від запланованого. Після їх завершення розпочалися переговори у розширеному форматі за участі делегацій.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Андрій Сибіга 30 вересня відвідує з робочим візитом Угорщину для участі в двосторонніх переговорах з угорським колегою Петером Сійярто.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак анонсував представлення Плану перемоги України українцям без деяких закритих деталей.

Фото: Х / UKR Embassy in HUN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-