Глава МЗС Австрії в ООН: Не може бути ніяких переговорів про Україну без України

Глава МЗС Австрії в ООН: Не може бути ніяких переговорів про Україну без України

Укрінформ
Мирне врегулювання в Україні має базуватися на Статуті ООН, а не бути під диктатом Москви. При цьому – жодних переговорів про Україну без України.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у своєму виступі на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Росія невпинно продовжує повномасштабну агресивну війну проти України. Порушення Статуту ООН, базових правил, які ми самі для себе встановили, продовжує шокувати. Моя країна, Австрія, є нейтральною у військовому плані. Але нейтралітет не означає і ніколи не означав байдужості", - заявив Шалленберг.

Він додав, що світ, в якому Росія може змінювати кордони за допомогою танків і ракет, "є більш небезпечним для всіх нас".

"Після 946 днів невимовних людських страждань і руйнувань настав час повернутися до дипломатії. Ніхто не хоче, ніхто не заслуговує на мир більше, ніж громадяни України. Але – миру, досягнутого шляхом переговорів, а не диктату з Москви", - зазначив глава австрійського МЗС.

Він вказав на те, що найголовніші принципи міжнародного права, закріплені в Статуті ООН, "повинні бути основою будь-яких переговорів, що ведуть до всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні".

"І дозвольте мені бути дуже чітким: не може бути ніяких переговорів про Україну без України", - додав Шалленберг.

Читайте також: Мінекономіки Австрії наполягає на дотриманні санкцій: Росія не повинна мати підтримку у війні

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня міністр закордонних справ Андрій Сибіга провів першу зустріч з главою МЗС Австрії Александером Шалленбергом у столиці країни Відні. Міністр зазначив, що цінує підтримку Австрією суверенітету і територіальної цілісності України, а також її важливу роль у роботі над реалізацією "формули миру" та програми "Зерно з України" (Grain From Ukraine).

Фото: x.com/a_schallenberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-