Мінекономіки Австрії наполягає на дотриманні санкцій: Росія не повинна мати підтримку у війні

Мінекономіки Австрії наполягає на дотриманні санкцій: Росія не повинна мати підтримку у війні

Ексклюзив
Укрінформ
Федеральному міністерству економіки Австрії у зв'язку з опублікованою інформацією про можливий обхід санкцій проти Росії компаніями, зокрема, авіавиробником Diamond Aircraft, заявили, що про це поінформовані компетентні слідчі органи.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі преси та зв'язків з громадськістю Федерального міністерства економіки Австрії (BMAW).

"Федеральному міністерству праці та економіки відомо про матеріали, опубліковані у газетах Welt am Sonntag та Kronen Zeitung. Запобігання ухиленню від санкцій та їх дотримання австрійськими компаніями є важливими питаннями для BMAW та відповідальних підрозділів", - йдеться у відповіді відомства на запит щодо можливого обходу санкцій ЄС проти РФ австрійськими компаніями, зокрема Diamond Aircraft.

У BMAW наголосили, що Росія не повинна мати жодної підтримки у війні проти України. Про всі підозрі випадки обходу санкцій Міністерство економіки інформує компетентні слідчі органи. Це було зроблено і у випадку з авіавиробником Diamond Aircraft.

"З огляду на нейтралітет Австрії та її чітке засудження нападу Росії на Україну на порушення міжнародного права міністерство приділяє велику увагу тому, щоб Росія не мала підтримки у своїй несправедливій загарбницькій війні – ні прямо, ні опосередковано. Як і в будь-якому іншому підозрілому випадку, відповідний відділ експортного контролю BMAW завжди повідомляє компетентні слідчі органи. Це було зроблено і в цьому випадку", - заявили у відомстві.

Читайте також: Північна Корея постачає Росії ракети попри санкції - NYT

Там також підкреслили, що, експорт літаків або двигунів до Росії заборонений", а обхід санкцій "є кримінальним злочином".

"Однак BMAW не відомо, чи справді зазначені компанії знали про обхід або навіть активно брали в ньому участь. Відповіді на ці питання - у компетенції відповідних слідчих органів, які були поінформовані", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня газета Kronen Zeitung написала, що австрійська компанія Diamond Aircraft могла постачати у РФ через Китай запчастини та двигуни до своїх літаків в обхід санкцій ЄС. За даними видання, принаймні один з кінцевих споживачів, Уральський завод цивільної авіації (УЗГА), бере участь у виробництві безпілотників, що використовуються російською армією у війні проти України, а літаки Diamond Aircraft використовуються для підготовки пілотів винищувачів.

Крім того, зазначалося, що австрійська компанія FACC могла постачати Росії свою пластикову продукцію під час вторгнення в Україну.

В обох компаніях заперечують обхід санкцій.

Фото: Shutterstock/SergeyCo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-