Новий генсек НАТО не став прогнозувати, коли Україна отримає запрошення до альянсу

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що важко передбачити, коли альянс зможе запросити Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Рютте сказав у вівторок на першій пресконференції у Брюсселі після церемонії передання повноважень генсека Альянсу від свого попередника – Єнса Столтенберга.

«Треба дивитися на розвиток подій у наступні шість місяців, рік, два роки, також у контексті можливого майбутнього членства України в НАТО. Зараз, на цьому етапі дуже складно передбачити, як складуться усі обставини», - сказав він.

Рютте також відзначив, що чим більше партнери України зараз допомагатимуть їй, тим швидше війна закінчиться. «Путін має зрозуміти, що ми не здамося, що ми хочемо, щоб Україна вистояла», - сказав генсек.

Читайте також: Рютте: Інвестиції у підтримку України значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із Путіним

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня у брюссельській штаб-квартирі НАТО відбувається церемонія передання повноважень від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до нового очільника Альянсу – колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Фото: AA