Рютте: Підтримка України нам коштує менше, ніж була б пряма боротьба з Путіним

Рютте: Підтримка України нам коштує менше, ніж була б пряма боротьба з Путіним

Укрінформ
Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про необхідність підтримувати Україну, бо інвестиції у це значно менші, ніж якби напряму довелося боротися із російським диктатором Володимиром Путіним.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав у вівторок на пресконференції у Брюсселі.

“Що стосується України, то я був в Україні кілька разів за останні роки: і в Одесі, і в Києві, і в Бучі, і в Харкові. Був неподалік російського кордону, де на власні очі бачив жорстокість загарбницької війни, яку веде Росія в Україні, та хоробрість українського народу в боротьбі за свободу”, - сказав він.

За словами Рютте, підтримка України – це правильно, це також інвестиція у власну безпеку, тому що незалежна та демократична Україна є дуже важливою для миру та стабільності у Європі.

“Ми маємо підтримувати Україну, тому що інвестиції у це значно менші, ніж якби нам напряму довелося боротися із Путіним”, - підкреслив він.

Читайте також: Перемога України залишатиметься ключовим пріоритетом НАТО - Рютте

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня у брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія передання повноважень від генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до нового очільника Альянсу – колишнього прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-