Посольство України в Ізраїлі працює у штатному режимі

Посольство України в Ізраїлі під час масованої ракетної атаки Ірану не постраждало і працює у штатному режимі.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Українське посольство у повній безпеці і працює у штатному режимі. В цю хвилину відбувається консульський прийом громадян,.. все абсолютно штатно», - сказав дипломат. 

Він зазначив, що під час масованої ракетної атаки Ірану проти Ізраїлю ввечері 1 жовтня більшість ударів було відбито.

«Посольство не постраждало, всі співробітники перебували в укриттях. Вони були проінструктовані і знали, як діяти у такій ситації», - зауважив Корнійчук.

Він поінформував, що внаслідок падіння уламків ракет на території Ізраїлю постраждало лише дві людини, одна людина в Палестині загинула. Було завдано шкоди більш як сотні будинків, інших суттєвих пошкоджень немає. Інформацію щодо влучань у військові об’єкти ізраїльська сторона не підтверджує, зазначив дипломат. 

«Ізраїльтяни не самі відбивали цю атаку – їм допомагали і йорданці, і американці, і брити. Слід сказати, що три есмінці США перебувають у Середземному морі і чергують у безпосередній близькості до Ізраїлю, з них також збивалися іранські ракети», - зауважив Корнійчук.

Посол України також укотре рекомендував українським громадянам утриматися від поїздок до Ізраїлю з туристичною метою.

Читайте також: Збройний напад в Ізраїлі: семеро загиблих, є поранені

«На цю хвилину авіаційний простір відкритий, аеропорт імені Бен-Гуріона працює, і ми готові будемо надати допомогу всім громадянам, які потраплять у небезпеку, але, звичайно, краще цієї небезпеки уникнути і просто відтермінувати свою поїздку, тому що ми не знаємо, як буде надалі розвиватися ситуація», - застеріг дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет. За твердженням Корпусу вартових ісламської революції, уперше було застосовано гіперзвукові ракети «Фаттах».

В Ірані заявили, що нібито 90% ракет успішно уразили цілі в Ізраїлі. Проте ЦАХАЛ заявляє, що більшість іранських ракет були перехоплені силами ППО.

Фото: facebook.com/UkraineInIsrael