Іран запустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет - ЗМІ

Іран запустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет - ЗМІ

Укрінформ
З Ірану по території Ізраїлю у вівторок увечері було випущено 180 балістичних ракет, по всій країні лунали сирени повітряної тривоги.

Про це повідомляє Jerusalem Post, передає Укрінформ.

Міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір заявив, що він мобілізував 13 тисяч загонів швидкого реагування, які розгорнули по всій країні.

Тим часом генеральний директор швидкої служби «Маген Давид Адом» Елі Бін повідомив, що про пряме влучання ракети в будівлю на півночі Тель-Авіва, внаслідок чого три людини отримали поранення. Також є інформація  про влучання в житловий будинок в Тель-Шеву.

Революційна гвардія Ірану оголосила, що атака ця ракетна атака є відповіддю на вбивство лідера «Хезболли» Хасана Насралли, і якщо Ізраїль відповість, то зазнає потужного удару.

Читайте також: Ізраїль заявив про ракетну атаку з боку Ірану

Через масовану атаку Ізраїль, а також Йорданія та Ірак тимчасово закрили свої повітряні простори. Аеропорт Бен Гуріон оголосив, що всі рейси припинені, а літаки, які йшли на посадку, розверталися. В країні також призупиняли рух усіх поїздів.

Як зазначає Times of Israel, речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що наразі немає ніяких додаткових загроз з боку Ірану, тобто ракетна атака закінчилася. Мешканцям міст повідомили, що вони зможуть покинути бомбосховища через годину.

«Під час оборони ми здійснили досить багато перехоплень. Є певні наслідки в центрі та на півдні країни. На даному етапі ми все ще проводимо оцінку нападу, але нам нічого не відомо про жертви», - зазначив Хагарі.

Читайте також: Байден доручив військовим США допомогти Ізраїлю збивати іранські ракети

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по головному штабу «Хезболли» у Бейруті. Наступного дня це угруповання заявило про смерть свого лідера Хасана Насралли.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-