Зеленський і Пленкович підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович провели переговори та підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

«Зустрівся з Премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Оборонна допомога і співпраця, гуманітарне розмінування, реабілітація наших дітей і поранених воїнів, відбудова України, наша європейська інтеграція стали темами наших переговорів. Також сьогодні підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між нашими державами. Разом розвиватимемо співпрацю між нашими ОПК. Хорватія продовжить надавати обладнання й ділитися знаннями з гуманітарного розмінування», - розповів Зеленський.

Читайте також: Хорватія в ООН закликала усі країни приєднатися до підтримки України

Він подякував Хорватії за кожен прояв підтримки нашої держави і людей.

Зеленський та Пленкович підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво / Фото: надані організаторами саміту

Пресслужба Президента зазначає, що окрему увагу Зеленський та Пленкович приділили реабілітації українських дітей і поранених воїнів, європейській інтеграції та прискоренню переговорного процесу, а також відбудові України.

Прем'єр-міністр Хорватії відзначив, як Україна забезпечує стійкість, зокрема те, що попри постійні російські атаки держава відновлює зруйновані об’єкти.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Дубровнику (Хорватія) Володимир Зеленський візьме участь у третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

Перше фото: ОП