Другий пункт Плану перемоги містить оборонні завдання і таємний додаток - Президент

Президент Володимир Зеленський заявив, що другий пункт Плану перемоги передбачає оборонні завдання та містить таємний додаток.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Другий пункт – оборона. Це незворотне зміцнення української оборони проти агресора. Це реалістично – захищати наші позиції на полі бою в Україні й водночас повертати війну на територію Росії, щоб росіяни справді відчували, що таке війна», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати таку силу наших воїнів. Водночас завдяки Курській операції стало очевидним, що Путін не має достатньо сили, щоб триматись, коли тиск справді великий.

За словами Президента, ключем до реалізації цього пункту Плану перемоги є, зокрема, успішне продовження операцій Сил оборони та безпеки України у визначених районах території РФ, щоб не допустити буферних зон на українській землі; незворотне посилення позицій Сил оборони та знищення наступального потенціалу Росії на окупованій нею території; допомога партнерів у комплектуванні бригад резерву для ЗСУ, виведення ППО на рівень, достатній для захисту українських міст і сіл від російських ракет і дронів, та спільні захисні операції з країнами-сусідами у Європі для збиття російських ракет і дронів у межах доступу повітряного щита партнерів.

Читайте також: Зеленський: Реалізація Плану перемоги України залежить від партнерів

Президент також назвав розширення операцій із застосуванням українських ракет і дронів та інвестиції у розширення їх виробництва в Україні; зняття партнерами обмежень на застосування далекобійної зброї по обʼєктах військової інфраструктури на всій окупованій Росією території України й на території РФ і надання Україні відповідних далекобійних ракет, дронів та інших засобів ураження; надання Україні в реальному часі супутникових даних і даних, що отримуються іншими засобами розвідки.

«Оборонний пункт Плану має таємний додаток, і до нього мають доступ саме ті партнери, які мають відповідний військовий потенціал допомоги», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, сьогодні у Верховній Раді Президент Володимир Зеленський представив План перемоги.

Фото: ВР