Зеленський - про План перемоги: Це гарантія, що божевільні в Кремлі втратять можливість воювати

План перемоги допоможе прокласти міст до проведення другого Саміту миру, який поставить справедливу для України крапку в цій війні. У результаті Росія повинна назавжди втратити контроль над Україною і навіть бажання такого контролю.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«План перемоги – це шлях посилення України. Це саме таке посилення України, яке потрібне, щоб не тільки захистити наші позиції, а й щоб прокласти міст – міст до проведення другого Саміту миру, який поставить справедливу для України крапку у цій війні», - наголосив Зеленський.

За його словами, партнери України, яким уже був представлений План перемоги, поставилися до нього практично, а сторони зосереджені на деталях заради дієвої підтримки. Глава держави також додав, що завтра представить План на засіданні Європейської ради.

Президент акцентував, що Україна відкрита до дипломатії, але до чесної, саме тому є Формула миру: «Це гарантія перемовин без примусу України до несправедливості».

«План перемоги прокладе шлях до цього. План перемоги – це гарантія, що божевільні в Кремлі втратять можливість продовжувати війну. Тому План перемоги є мостом до реалізації Формули миру і шляхом до чесної дипломатії», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Пропонуємо США угоду про спільний захист наявних в Україні критичних ресурсів

Президент підкреслив, що на цьому шляху Україна має бути сильною, об’єднаною та свідомою – «свідомою того, що Росія не може відпустити Україну, але Росія може та повинна Україну втратити».

«Росія повинна назавжди втратити контроль над Україною і втратити навіть бажання такого контролю. Це гарантія життя для України. І водночас – гарантія спокою для Європи», - заявив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив План перемоги України.