Зеленський: Пропонуємо США угоду про спільний захист наявних в Україні критичних ресурсів

Зеленський: Пропонуємо США угоду про спільний захист наявних в Україні критичних ресурсів

Укрінформ
Україна пропонує Сполученим Штатам разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна пропонує Сполученим Штатам разом із визначеними партнерами, зокрема це Євросоюз, частиною якого Україна – буде, та з іншими партнерами у світі, укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних в Україні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу», - розповів Зеленський, презентуючи четвертий пункт Плану перемоги.

Читайте також: Зеленський: Членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього

За його словами, цей пункт стосується стратегічного економічного потенціалу.

«В Україні зосереджені природні ресурси, і зокрема критично важливі метали ціною в трильйони доларів США. Це, зокрема, уран, титан, літій, графіт та інші стратегічно цінні ресурси, які посилять у глобальній конкуренції або Росію та її союзників, або Україну та демократичний світ. Поклади критичних ресурсів в Україні разом із глобально важливим потенціалом України у виробництві енергії та продовольства є одними з ключових загарбницьких цілей Росії у війні», - зауважив Президент.

Водночас, за його словами, це можливість зростання. «Економічного зростання України. Економічного посилення Євросоюзу заради економічної й багато в чому безпекової автономії Європи. І це можливість Сполучених Штатів та наших партнерів у G7 працювати з Україною – союзницею, яка може забезпечити на інвестицію прибуток», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що економічний пункт нашої стратегії має таємний додаток, який передається лише визначеним партнерам.

Як повідомлялося, сьогодні під час виступу у Верховній Раді Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-