Пентагон розкрив вміст нового пакета для України

Оголошений у середу новий пакет оборонної допомоги США для України включатиме системи NASAMS, ракети для протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю, а також інше озброєння й техніку.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону в середу, передає Укрінформ.

«Пакет, виділений за президентськими повноваженнями (PDA) орієнтовною вартістю $425 мільйонів, забезпечить Україну додатковими можливостями для задоволення найбільш нагальних потреб»,- зауважили в оборонному відомстві.

За інформацією Пентагону, до пакета входять додаткові боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS, зенітні ракети RIM-7, та Stinger; ракети для HIMARS; боєприпаси типу повітря-земля. Крім того, ЗСУ отримають снаряди калібрів 155 мм та 105 мм; протитанкові ракети TOW, Javelin і AT-4, стрілецьку зброю та боєприпаси. США також передадуть Україні броньовані транспортери HMMWV, підривне обладнання, запчастини, транспортні засоби, допоміжне обладнання.

Читайте також: Засідання «Рамштайну» на рівні лідерів відбудеться у листопаді - Білий дім

«Сполучені Штати продовжать працювати разом із близько 50 членами Альянсу та партнерами через Контактну групу з питань оборони України та пов’язаними з нею Коаліціями можливостей, щоб задовольнити терміново необхідні потреби України на полі бою»,- наголосили в оборонному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден після розмови по телефону з Президентом Зеленським оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні у сфері безпеки на суму 425 мільйонів доларів.